Samantha Steenwijk opgelucht: “Niet gedacht dat hij het ging halen”

Foto: DPG Media

Dat Samantha Steenwijk een dierenvriend is, dat is al lang geen geheim meer. Samantha en paarden, dat is een goede combinatie.

Dieren bezorgen de mensheid veel plezier, maar als eigenaar maak je je vaak (terecht) zorgen.

“Wat een periode vol spanning, onzekerheid en ongeloof”, zucht de zangeres. “Vorige week zaterdag lag ons leuke nieuwe veulen te snakken naar adem in zijn stal met zeer ongewone verschijnselen. Uiteraard direct met spoed naar de kliniek met merrie en veulen… een helse rit van een uur tussen hoop en vrees”, geeft Samantha toe.

“Hij was niet meer in staat zelf te staan of lopen en het was al een wonder dat hij daar nog levend aangekomen is met, wat later bleek, deze slechte bloedwaarden. Een top team stond klaar op de parkeerplaats met brancard en al. De artsen stonden voor een raadsel”, gaat Steenwijk verder.

“Ik zal jullie het hele verhaal besparen, maar heel veel onderzoeken verder lijkt het er op dat hij een tijdelijk aansturingsprobleem had vanuit zijn tubuli, waardoor hij diverse elementen in zijn bloed niet op peil kon houden. Inmiddels houdt onze kleine strijder na intensieve hulp van de artsen alles weer op het juiste niveau”, laat Steenwijk weten.

“Donderdag kwam daar dan het telefoontje waar we op zaten te wachten; Bobby mocht naar huis!!  We hadden vorige week nooit gedacht dat hij überhaupt nog ooit in zijn eigen stalletje terug zou komen, maar zo zie je maar weer… de aanhouder wint! Onze kleine ‘Bob van stal Hermes’ is een wondertje. We zijn zo trots op zijn kracht en doorzettingsvermogen. Al is de komende periode nog erg spannend, we zijn erg blij dat hij er weer is en dat we al onze liefde weer aan hem kunnen geven”, besluit Samantha Steenwijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.