Zangeres Samantha Steenwijk heeft heel erg moeten knokken om te bereiken waar ze nu staat. In 2018 werd ze plots enorm bekend en kende ze haar grote doorbraak tijdens ‘The Voice Of Holland’. Sindsdien is ze niet meer uit de Nederlandse media weg te slaan.

Samantha werd tweede tijdens de wedstrijd, maar haar carrière was wel gelanceerd. Ze bracht haar auditieliedje ‘Ik leef mijn eigen leven’ uit op single en stootte door naar de nummer 1 positie van de hitparades.

Maar het was voor Samantha ook heel erg wennen aan die plotse bekendheid. Het kwam tenslotte van de ene dag op de andere en Samantha had het niet bepaald zien aankomen dat haar hele leven van de ene dag op de andere zo hard zou veranderen.

“Ik wist niet waar ik het moest zoeken. Bekend zijn voelde ongemakkelijk, maar het verrijkte ook mijn leven. Ik kreeg heel wat nieuwe kansen aangeboden”, citeert Party Samantha in ‘Secret Duets’.

Als bekendheid wordt het privéleven van Samantha ook wel eens uitgebreid uitgesmeerd in de pers en op juice-channels. Zo raakte eerder al bekend dat haar vrouw Daisy haar had bedrogen en had ze een akkefietje met Yvonne Coldeweijer.

Maar ondanks dat is Samantha nog altijd dolgelukkig met Daisy. “Mijn vrouw groeide mee in mijn succes. Ik ken haar al zestien jaar. Het streven in haar carrière zette ze om naar mijn carrière toen ze geblesseerd raakte en niet verder kon met kyokushinkai karate. Ze werd mijn tourmanager. Het is heel fijn dat je samen ook de tijd voor het grote succes kunt delen. Zij heeft gezien hoe hard ik heb geknokt. Ik ben een enorme doorzetter en ga er vol voor. Die drang heeft bijna iets autistisch.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.