Zoals de kaarten nu liggen, geeft Rob de Nijs binnen twee maanden zijn allerlaatste optreden ooit. Tenminste, dat is nu het plan van de 78-jarige zanger. Zeg nooit nooit, er zijn al heel wat artiesten die besloten om niet meer op te treden maar niet sterk genoeg waren om de drang te weerstaan. Al zag het er lange tijd naar uit dat Rob de Nijs zijn allerlaatste concert in het Sportpaleis in Antwerpen niet zou doen.

“Ik heb inderdaad lang geaarzeld, want op een kreupele zanger zit niemand te wachten. Maar in geruisloos uitfaden had ik geen zin”, vertelt de zanger aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Dat laatste (Belgische) concert is op 21 november 2021. Dat is nog eventjes, maar de Nijs is al volop met de voorbereidingen bezig. “Intussen heb ik een paar repetities met mijn band achter de rug en dat klonk als vanouds. Ik denk dat die laatste ontmoeting in Vlaanderen heel ontroerend zal zijn. Iedereen mag huilen, behalve ik”, gekscheert de zanger uit Bennekom.

De zanger heeft Parkinson, sinds twee jaar is die diagnose officieel gesteld. “Maar eigenlijk weet ik het al vijftien jaar. Ik zag vaak in close-up tv-opnames van me en dan trilde mijn hand al. Het zaadje was toen al geplant. Ik ben vandaag sneller moe en heb wat meer tijd nodig om de juiste woorden te vinden. Zingen daarentegen lukt wél. Als ik zing, is die parkinson er niet”, gaat de Nijs verder.

De journaliste die met Rob sprak, is van mening dat het met de looks van de Nijs goed zit. “Toch voel ik me iets minder goed dan hoe ik eruitzie. Het is daarom tijd om afscheid te nemen. Van het podium dan toch.” Tickets en info via teleticketservice.com .

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl