Eind december vierde zanger Rob de Nijs zijn 80ste verjaardag. De man lijdt aan Parkinson en dus was een groot feest niet mogelijk. Toch zag Rob die dag iedereen die hij liefheeft en werd het toch een gezellig feestje.

Ondanks zijn ziekte genoot Rob van zijn verjaardag en om weer even in het middelpunt van de belangstelling te staan.

“Het lijkt misschien of ik er op hamer omdat ik het al vaker heb gezegd in interviews, maar Rob staat gewoon zo ontzettend positief in alles. Van Robs neuroloog hoor ik dat zijn positiviteit niet alleen hem helpt, maar ons allemaal helpt om – wat een heel groot woord is – het te dragen. Het is natuurlijk geen geweldig iets zijn ziekte”, zegt Henriëtte, zijn vrouw, in Party.

Rob gaat elke dag een beetje meer achteruit en kan niet zo heel veel meer. Maar dat stoort Henriëtte niet. Zij is blij dat Rob nog gewoon aanwezig is.

“Maar Rob ervaart het niet als zielig. Rob vindt het leven echt nog veel te mooi, dus het is niet zielig. Het is alleen anders. Wij hebben Rob altijd gezien als de man die prachtig kon zingen en op dat podium stond. Nu is dat allemaal minder en ja dat is het leven ook.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl