Aanstaande zondag geeft Rob de Nijs zijn afscheidsconcert in het Sportpaleis te Antwerpen. Daar gaan ook heel wat Nederlanders naartoe en je kan hen geen ongelijk geven, dit is wellicht het voorlaatste grote optreden van Rob de Nijs. De zanger van 78 geeft zijn grote afscheidsconcert in Vlaanderen, het gerucht gaat de ronde dat er nog één show komt in Nederland en dan zou het écht gedaan zijn met de zanger.

Dat afscheid komt er geen seconde te vroeg. Rob is al jaren aan het beven op het podium, een gevolg van Parkinson. De ziekte takelt hem af, dat is duidelijk te zien in de beelden die de Belgische radiozender Joe afgelopen week maakte. Zij maakten vier uur lang radio vanuit de woonkamer van Rob de Nijs, al lag de zanger tijdens de eerste twee uur zalig te slapen.

“Zolang ze mijn muziek draaien, leef ik”, reageerde hij op de radio. Dan heeft Rob de Nijs wellicht nog heel wat jaren te gaan. En hopelijk ook in een goede gezondheid, want hij heeft blijkbaar toch een klap gekregen. De kans is groot dat hij de bezoekers van het concert alweer zal weten te verbazen. Wij duimen alvast dat alles vlot zal verlopen.

En nu is het dus afwachten hoe, waar en wanneer Rob de Nijs afscheid zal nemen van het Nederlandse publiek. In Ziggo Dome? In Ahoy? In Carré Amsterdam? Of tijdens een grote liveshow op televisie? Hopelijk komt daar snel duidelijkheid over. Want als er één ding zeker is, is het wel dat dat grote afscheid zeker geen jaren meer op zich mag laten wachten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl