Je droomt jaren van een onbezorgde echte studententijd en als het zover is, dan wordt alles je in één ruk afgenomen. Zo ging het toch bij kroonprinses Amalia. Weken, maanden, jaren droomde ze van een echte studententijd, tot die er plots heel anders moest gaan uitzien.

Er hangt immers een dreiging van ontvoering of aanslag boven het hoofd van de jonge prinses. En gezien zij de troonopvolgster is van koning Willem-Alexander mag haar in geen geval iets overkomen.

Maar moet zij dan voor de rest van haar studententijd zwaar bewaakt worden? Of wat is nu de verdere bedoeling?

Veiligheidsexpert Marcel van de Ven geeft wat meer uitleg in Story. “Omdat het om iemand van het Koninklijk Huis gaat, zal ze al in de beveiliging hebben gezeten. Die is op een gegeven moment opgeplust. Of het nu gaat om 24 uur beveiliging, van 4 naar 6 man, of naar 8 of wat dan ook”, begint hij.

“Voordat dit gebeurt, is aan de voorkant een dreigingsanalyse gemaakt. Dan wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar hoe de bedreigingen binnenkomen. Telefonisch, per e-mail of noem maar op. Zolang de dreiging niet afneemt of men een inschatting kan maken dat deze minder is geworden of zelfs weg is, dan zal de beveiliging blijven. En ja, als je pech hebt, is dat voor altijd….’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl