Het Nationale Theaterweekend (HNT) komt met het nieuwe initiatief om ieder jaar een toneelschrijver een nieuw stuk te laten schrijven voor het Theaterweekend. Deze tekst zal ter beschikking worden gesteld aan álle theatergroepen in heel Nederland. Hierdoor kunnen de deelnemende theaters samen met een (lokaal) gezelschap het nieuwe stuk laten opvoeren. Zo gaat dezelfde voorstelling, door heel Nederland, tegelijkertijd in première.

Met dit nieuwe idee wil HNT niet alleen een impuls geven aan de Nederlandse toneelschrijfkunst, maar proberen zo ook een sterkere samenwerking tussen amateur- en professionele kunsten en theaters te laten opbloeien. Ze hopen hiermee een nieuwe traditie te starten en zo het theaterleven te stimuleren, voor alle toneelgezelschappen. Daarom legt HNT niet de nadruk op kleinere groepjes maar juist op het feit dat álle theatergroepen in Nederland deze kans krijgen.

De allereerste schrijver zal bekend worden gemaakt tijdens het Theaterfestival 2021. Er zal dan ook een klein voorproefje worden gegeven met behulp van een aantal geweldige acteurs, iets waar het publiek gegarandeerd van kan genieten. De onthulling en presentatie zal op vrijdag 10 september om 14:00 uur plaatsvinden in de Rabozaal in het Internationaal Theater Amsterdam.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl