Het onderzoek rond de verkrachting van Maxime Meiland in 2010 is eindelijk gestart. De man die wordt beschuldigd van verkrachting heeft een kort geding aangespannen tegen Maxime en die vond onlangs plaats achter gesloten deuren.

Jan Dijkgraaf, de schrijver van de biografie van Maxime Meiland mocht het kort geding bijwonen en hij ziet het in elk geval positief in.

“We zijn erg optimistisch – ik zou erg teleurgesteld zijn als we niet winnen. De rechter kwam erg ter zake, hij stelde alleen maar vragen over waar het hier echt om gaat: mag het, wat Maxime in het boek over hem heeft gezegd? De rechter liet zich daarbij niet door de advocaat van de aanklager intimideren met randzaken”, zegt Jan in Party.

In dit geding gaat het er voornamelijk over of de jongen herkenbaar is opgevoerd in Maximes boek of niet. De lezers weten tenslotte nog altijd niet hoe hij heet, hoe hij eruit ziet, welk kleur haar hij heeft of welk kleur ogen.

“Hij is volstrekt onherkenbaar voor iedereen, behalve voor zijn vrienden die hier al vanaf wisten. En dat gaat hij zelf meermaals op de foto voor diverse bladen. Zijn advocaat heeft zoveel onzin laten verspreiden, waardoor het pure ‘slutshaming’ werd richting Maxime. De afgelopen maanden werd ze omschreven als een slet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.