Mieke: “Ik vond dat heel emotioneel”

ByLisa Paulussen

9 juni 2023
Foto: Peter De Smedt

Het nummer ‘Engelbewaarder’ is de voorbije jaren voor heel wat mensen al een grote steun geweest. Het nummer is oorspronkelijk van zangeres Mieke, maar nu heeft Marco Schuitmaker er een nieuwe versie van gemaakt. Een iets stevigere dan het origineel, maar wel eentje die goed gesmaakt wordt.

“Duizenden mensen hebben mij in der tijd geschreven dat hun zoon of dochter een ongeluk heeft gehad en het dankzij een engelbewaarder hebben overleefd. Dat soort verhalen hoor ik nog elke dag. Ik vind het heel mooi dat mensen steun en troost vinden in mijn muziek”, zegt Mieke in Party.

De tekst van het nummer is voor Mieke heel persoon. Net zoals veel van haar andere nummers behoorlijk persoonlijk zijn. Zo maakte ze samen met Pierre Kartner een nummer dat over haar opa ging.

“Wat mijn grootvader zei’, heette dat nummer. Ik vond dat heel emotioneel om het in de studio te zingen. Toen mijn inmiddels overleden moeder de ziekte van Alzheimer kreeg, heb ik dan weer het nummer ‘Ik zal er altijd voor je zijn’ gemaakt. IK heb dat op vakantie geschreven, omdat ik wat er met mijn moeder aan de hand was, van me af wilde schrijven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.