Marthe (K3): het publiek had keuze genoeg

ByLisa Paulussen

23 februari 2022 ,
Foto: VTM

Julia Boschman werd op 27 november 2021 verkozen tot nieuwe lid van K3. De blonde Nederlandse krullenbol maakte van K2 terug K3 en daarmee is het plaatje van K3 niet veranderd. Er is nog steeds een ‘rosse’, een ‘zwarte’ en een ‘blonde’.

“Voor de mensen thuis was er keuze genoeg, maar op een of andere manier is het toch dit geworden. Niet omdat de mensen geen groepslid met een kleur wilden, maar omdat het totaalplaatje met Julia gewoon klopte”, klinkt het bij Marthe in Nina.

Er mag dan wel weinig diversiteit binnen K3 zelf zitten. Bij hun fans aan diversiteit geen gebrek. Iedereen houdt van de meisjes en zingen en dansen luidkeels mee met de liedjes. Van ‘Alle kleuren’ tot ‘Waterval’, iedereen kent de nummers één voor één..

Zelf vinden de meisjes zichzelf niet zo stereotiep en hebben ze zelf vanalles op te merken aan hun uiterlijk. Zo vindt Hanne dat roodgeverfd haar en bruine ogen niet meteen een logische combinatie is, en haar sproetjes ook niet.

Maar dat ze een voorbeeld zijn voor velen, dat vinden ze wel erg leuk. “Bij Julia zijn er veel mensen die zeggen: ‘Eindelijk iemand met krullen, nu durft mijn dochter haar krullen ook los te laten.” Maar ze begrijpen de mensen die gehoopt hadden op diversiteit. “Maar toch wil je gewoon de juiste persoon op die plaats. Zowel qua capaciteiten en karakter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.