2023 was wel hét jaar van Marco Schuitmaker. De zanger scoorde een gigantische hit met ‘Engelbewaarder’ en stond overal in Nederland op het podium. Bekend zijn is leuk, want je wordt door de mensen op handen gedragen. Maar het brengt ook nadelen met zich mee.

“Zoveel mensen als er zijn in Nederland, zoveel meningen heb je ook. Niet iedereen is gecharmeerd van Nederlandstalige muziek. Je hebt altijd mensen die het minder mooi vinden. Maar dat is niet de reden waarom ik ben beginnen zingen. Ik hou me niet zo bezig met negatieve dingen”, zegt Marco in Party.

Marco heeft dankzij zijn bekendheid ook een mooie vriendschap opgebouwd met Jan Smit. Samen hebben ze het nummer ‘Van Goes Tot Purmerend’.

“Het contact met Jan is ontstaan in het stadion van Volendam, waar ik op de middenstip stond te zingen. Ik merkte gelijk dat er een goede klik was tussen ons. Jan is ook op jonge leeftijd beginnen zingen, dus we hebben veel raakvlakken waarover we kunnen praten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.