Soms doet een mens wel eens een domme uitspraak, een uitspraak die misschien helemaal niet slecht bedoeld was maar die bij de tegenpartij toch in het verkeerde keelgat schiet.

Birgit Schuurman heeft een half jaar geleden tijdens een interview tijdens een interview gezegd dat de stem van een man voor haar best wel belangrijk is. “Niet dat hij zo’n stem als Marc-Marie heeft” merkte Birgit fijntjes op.

Deze week haalt Marc-Marie die uitspraak aan in een podcast. Marc-Marie vertelt tijdens het 45 minuten durende gesprek even over een uitspraak van Birgit Schuurman. Marc-Marie vond de uitspraak van Birgit Schuurman voiceshaming en dat vond hij niet echt leuk. “Ik ken haar niet, hou me uit jouw leven, Birgit. Mensen moeten daarmee ophouden, ze moeten over hun eigen leven praten zonder daar andere mensen bij te betrekken”, stelt Marc-Marie Huijbregts.

Ondertussen hebben mensen Birgit Schuurman gewezen op de uitspraak die zij over de stem van Marc-Marie deed en ze besloot hem een DM te sturen via Instagram. “Ik had namelijk ruim een half jaar geleden in de Linda iets onaardigs over de stem van Marc-Marie gezegd. Dat ik die niet aantrekkelijk vind in een man. En dat was inderdaad totaal niet nodig om te zeggen”, schrijft Birgit op Instagram. Omdat zij beseft dat wat zij in het interview zei niet oké is en haar fout wil toegeven, besloot Birgit haar DM te delen. “Hoi, een vriend van mij wees mij erop dat jullie mij ff een veeg uit de pan hadden gegeven in laatste podcast omdat ik Marc-Marie had gevoice-shamed. Wist even niet waar dat over ging, maar herinnerde me toen dat ik inderdaad had gezegd mbt wat ik wel of niet aantrekkelijk vind qua stem. Tsja, ik kan niks anders zeggen dan: is inderdaad niet tof om zoiets te zeggen. Niet sjiek om iemand af te vallen op een punt waar ie zelf niks aan kan doen. Dus, mea culpa. Iedereen is anders en dat is maar goed ook. Les die ik mijn zoon altijd leer en dan hou ik mezelf er niet aan. Ik beloof beterschap! Liefs Birgit.”

Of Marc-Marie het bericht van Birgit gelezen heeft is niet duidelijk, maar het siert Birgit dat zij hem een bericht heeft gestuurd. En omdat Birgit Schuurman iemand is die haar fouten durft toe te geven én haar excuses ook nog eens in het openbaar durft te maken, verdient zij ieders respect. Geef toe, wie maakt er nu eens nooit een fout?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.