De bekende kennisquiz Per Seconde Wijzer gaat een bijzonder jubileum tegemoet. Erik Dijkstra presenteert deze maand de 1000e aflevering. In deze bijzondere uitzending worden Maarten van Rossem en Jeroen Stomphorst op de proef gesteld. De 1000e aflevering is woensdag 27 oktober om 19.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Erik kijkt uit naar de jubileumaflevering: “We zijn er onwijs trots op dat we bij de duizendste editie van onze prachtquiz zijn aanbeland! Normaal zijn gewone mensen de sterren van de show maar voor deze ene keer mogen twee bekende Nederlanders meedoen.”

De twee kandidaten kiezen elk een categorie waarover Erik hen het hemd van het lijf vraagt. Maarten is historicus en heeft jarenlang als hoogleraar bij Universiteit Utrecht gewerkt. Hij test onder hoge druk zijn kennis in de categorie Geschiedenis. Jeroen heeft een lange historie in de sportjournalistiek. Deze redacteur en presentator test zijn kennis in de categorie Sport. In deze speciale aflevering spelen zij geld bij elkaar voor het UNICEF Vaccinatieprogramma COVAX.

In deze quiz beantwoorden kandidaten onder hoge druk vragen over een zelfgekozen categorie. In een strijd tegen de klok krijgen zij vier vragen met elk negen onderdelen. Per Seconde Wijzer is de oudste, nog steeds uitgezonden kennisquiz van de Nederlandse televisie. Het programma begon in 1967 onder leiding van Berend Boudewijn. Later nam Kees Driehuis het stokje over. Sinds 2018 presenteert Erik Dijkstra het programma.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl