De beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato, Ali B en Danny de Munk zijn niet van de minste. Beschuldigingen die niet alleen de mannen in kwestie troffen, maar ook heel Nederland. Zij willen maar niet begrijpen dat zoiets kon gebeuren.

Ook zanger Lee Towers lijkt vol ongeloof te zitten. Al heeft hij hen nog het voordeel van de twijfel. “Als het waar is, heb ik er geen woorden voor. Ik ben voorzichtig met wat ik nu zeg, maar soms denk ik en hoop ik, ook voor die jongens, dat het misschien allemaal een tikkie overdreven wordt…”, geeft Lee toe in Party.

Toch moet Lee ook toegeven dat wie zijn billen verbrandt, op de blaren moet zitten. “Ik probeer me ook te verplaatsen in hun plaats en ik leef intens mee met de slachtoffers en hun achterban. De pers gaat er uitgebreid mee aan de haal, maar je bent uiteindelijk pas veroordeeld als de rechter zich over je heeft uitgesproken.”

De kans dat de mannen ooit nog succes kennen als zanger is bijzonder klein en dat vind Lee bijzonder erg voor hen. Hijzelf werd bekend dankzij zijn nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ en zou zich geen leven zonder podium meer kunnen missen.

“Zonder dat nummer had ik geen carrière als zanger gehad. Ik was een goeie vakman als monteur en ik was een trotse vakman: ik heb op de grootste zeeslepers van de wereld van Smit Tak gewerkt als scheepsdieselmonteur. Dat mocht je alleen maar doen, als je een goed vakman was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.