Een driegangenkerstmenu bereiden met mensen die nog geen ei kunnen bakken, dat is een onmogelijke opgave. Toch? Topchefs Herman den Blijker en Alain Caron gaan de uitdaging aan!

In de kerstspecial De Kookklunzen – Herman vs. Alain proberen beide chefs met een team van drie personen die nog nooit hebben gekookt, een kerstdiner op tafel te toveren. Tijdens deze heerlijke, bij vlagen hilarische kookwedstrijd mogen de chefs aanwijzingen geven… en verder lijdzaam toekijken. Welk kookteam creëert het beste – of het minst slechte – kerstdiner? De kerstspecial wordt gepresenteerd door lekkerbek Richard Groenendijk en is op donderdag 23 december om 20.30 uur te zien op SBS6.

De kandidaten vallen meteen met hun neus in de boter: ze gaan een pannenkoek bakken, zodat de twee topkoks kunnen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hierna stellen ze de teams samen… voor elkaar! Wie gaat deze strijd aan onder de vleugels van de Rotterdamse ‘geen woorden maar daden’ Herman den Blijker? En wie bezet het team van de Parijse, charmante Alain Caron? Beide teams krijgen een grote kist met daarin veel verschillende ingrediënten. De chefs bedenken samen een oer-Hollands kerstmenu van drie gangen: één gang voor elke kluns uit elk team.

Tijdens elke kookronde, als de onervaren koks zich in het zweet werken en de topchefs wanhopig hun frustratie proberen te verbergen omdat ze niet mogen ingrijpen, neemt Richard Groenendijk uit elk team iemand apart voor een korte kookquiz. De verliezer zorgt ervoor dat zijn topchef tien minuten niets mag zeggen… en het was al zo’n beproeving.

Als de drie gerechten klaar zijn, komt er een vijfkoppig jurypanel van BN’ers om te proeven. Zij bepalen welk gerecht het best smaakt – en het mooist is gepresenteerd. Per gang is er 5000 euro te winnen. Na drie gangen mogen beide teams hun geldpot verdelen. Zij hebben een fijne kerstbonus bij elkaar gekookt. En dat is in hun geval écht heel knap…

De Kookklunzen – Herman vs. Alain wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Uitzending: donderdag 23 december 2021 om 20.30 uur op SBS6.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS