Koningin Maxima heeft het goed voor met de bevolking van Nederland. Zo denkt ze ook aan degene die het financieel wat minder hebben en wil ze hen helpen door het geven van advies. Maar daar knelt nu net het schoentje.

Toen Maxima goedbedoeld advies wilde geven op televisie, stootte ze daarmee enkele kijkers tegen de borst. Dat was te merken aan de vele reacties op sociale media.

“Ik heb me daar toch een partij moeite mee, dat een financieel onafhankelijke vrouw, die kleding draagt die de gemiddelde Nederlander niet kan betalen, daar advies over geeft. Ik zou het oprecht mooier vinden wanneer ze zelf eens laten zien op welke manier het koningshuis kan bezuinigen”, citeert Party een van de reacties van de kijkers.

Een andere kijker is het daarmee eens. Die schrijft: ‘Beetje raar dat uitgerekend de koningin dit doet. Zij die geen enkel financieel probleem heeft. Wat weet zij nou van armoede.”

De kijkers die het programma zagen waarin Maxima advies geeft, zijn het erover eens. Maxima zou beter zelf financieel haar steentje bijdragen. Dan pas zal ze helemaal van toegevoegde waarde zijn. Zo stellen de kijkers voor dat ze misschien gerust de helft van haar inkomen aan de armen kan geven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.