Karen Damen: ‘Weggegaan op trouwfeest van mijn moeder’

ByShowbizzsite.nl

19 februari 2022 ,
Peter De Smedt - Showbizzsite.nl

Karen Damen stopte ondertussen zes jaar geleden met K3 en daarmee sloot zij een hoofdstuk af dat maar liefst 18 jaar van haar leven beheerste.

Het was een periode waarin Karen Damen heel wat opofferingen moest doen. Het verhaal dat zij stond op te treden terwijl zij wist dat haar oma overleden was, dat is alom gekend. Maar in de krant De Morgen deed Karen Damen nog een opvallende onthulling.

K3 was niet alleen haar job, het was ook haar leven. Karen moest vaak haar emoties uitschakelen en feestjes missen terwijl heel haar familie of vrienden aan de feestdis zaten.

Er werden door K3 heel wat uren geklopt. “Vaak waren dat weekends of vakanties, waardoor ik veel familiemomenten heb gemist”, vertelde Karen Damen tijdens een interview met de krant De Morgen.

“Zelfs toen mijn mama na de scheiding van mijn papa hertrouwde, ben ik op haar feest vertrokken voor het eten, en kwam ik pas terug toen de laatste gast nét naar huis was. ‘Jij werkt toch hard, hè’, werd me destijds vaak gezegd”, gaat Karen Damen verder.

Karen Damen had dan telkens hetzelfde antwoord klaar. “Dan zei ik: ‘Mijn zus werkt óók hard.’ Als je alle uren optelt, weet ik niet of ik zoveel meer heb gewerkt dan een ander. Mijn job speelde zich gewoon af op andere uren”, gaat Karen Damen verder.

En het klopt, K3 had ook heel wat vrije dagen, maar Studio 100 zette een werkdag zo vol dat die vaak héél lang duurde. Een optreden op de radio werd vaak gecombineerd met andere opnames, de dames waren dan toch aan het werk en in outfit en dus kon er bijvoorbeeld ook nog wel een reeks signeersessies ingepland worden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen