25 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met K3. Toen bestond de meidengroep nog uit Kathleen Aerts, Kristel Verbeke en Karen Damen. Ondertussen zijn we al een paar K3’tjes verder, maar de groep bestaat nog steeds. En dat tot verbazing van velen.

In 1997 dacht William Vaesen, alias Niels William na over een nieuw project. “Kristel deed al jaren backingwerk voor me. Tijdens een autorit hadden we het over Boysband, een ander groepje dat ik managede. Toen zei ik half lachend: ‘Misschien met ik met jou de vrouwelijke tegenhanger oprichten”, vertelt William aan Dag Allemaal.

Kristel was meteen voor dat idee gewonnen en er wordt ook al meteen een groepsnaam bedacht. Dat werd toen ‘Mascara’.

Al heel snel krijgt ook Karen Damen een telefoontje en ook zij heeft weinig tijd nodig om na te denken. Zij is direct voor het idee te vinden.

Wie het derde lid zou worden, hing af van audities. Onder andere Deborah Ostrega doet auditie, maar het is Kathleen Aerts die iedereen weet te overtuigen. Er was meteen een klik tussen de drie meisjes en K3 was geboren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.