Na meer dan 60 jaar carrière, neemt Rob de Nijs met zijn liveband op zondagavond 21 november 2021 definitief afscheid van zijn publiek en het podium, tijdens zijn ’t is Mooi Geweest’-slotconcert dat plaatsvindt in het Antwerpse Sportpaleis. Ook al gaf Rob tijdens zijn goedgevulde carrière optredens in de mooiste theater- en concertzalen van de Lage Landen, het is straks de eerste en meteen ook allerlaatste keer dat hij in het Sportpaleis concerteert en in Vlaanderen alle registers opentrekt. Rob zingt nog één keer zijn allergrootste hits en die worden op het podium afgewisseld met de doortochten van gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit zijn de eerste namen. Binnenkort volgen er nog.

“Rob de Nijs is voor mij altijd dichtbij geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op de televisie. Met zijn prachtige stem en zijn stralende glimlach. Ik ben vereerd dat ik straks te gast mag zijn op zijn allerlaatste concert. Ik breng 2 liedjes uit Rob z’n repertoire, waarvan hij prachtige versies heeft uitgebracht, maar die ik eigenlijk geleerd heb van Boudewijn de Groot en Louis Neefs”, zegt Eva De Roovere. Voor het afscheidsconcert van Rob de Nijs in het Sportpaleis zijn er voor snelle beslissers nog tickets op www.ticketkopen.eu

“Eruit gaan met een knal. Dat was anderhalf jaar geleden al het plan, maar toen kwam er een pandemie en lagen we er allemaal een tijdje uit. Gelukkig zijn we allemaal dusdanig gezond gebleven en is Rob’s ziekte stabiel gebleven, waardoor we alsnog dat grote afscheidsconcert op zondagavond 21 november 2021 in het Antwerpse Sportpaleis kunnen laten plaatsvinden. Dat wordt een emotionele dag, niet allen voor Rob de Nijs, maar ook voor ons als muzikanten die al jaren met hem spelen, de gastartiesten en het publiek. Als je in het Antwerpse Sportpaleis in Vlaanderen op zo’n manier een punt kan zetten achter meer dan 60 succesvolle jaren, dan kan je alleen maar ontzettend blij zijn dat we samen met Rob zoiets intens met z’n allen kunnen meemaken”, zegt vriend, muzikant en Rob’s manager Frank Jansen.

Begeleid door zijn bandje, zingt Rob straks nog één keer zijn allergrootste hits, die hij afwisselt met gastoptredens van collega-artiesten Jan Smit, Günther Neefs én Eva De Roover.

“Rob de Nijs is een levende legende. Mijn vrouw en ik zijn opgegroeid met zijn muziek”, begint Günther Neefs het gesprek. “Hij was één van de eerste zangers die het Nederlandstalige lied met inhoud vertolkte. Zo’n icoon, met zoveel jaren carrière op de teller, wordt er volgens mij nooit meer geboren. Ze zeggen wel eens: “Ik heb al je platen”, maar ik mag stellen dat ik er van hem toch heel veel heb (lacht). Ik ben fier dat Rob mij al een paar keer uitnodigde in zijn shows en dat hij mij nu opnieuw uitnodigt voor zijn eerste, maar ook meteen allerlaatste Sportpaleisconcert. Het wordt sowieso één van mijn mooiste avonden, waar ik echt naar uitkijk. Ik hou het nog even als een verrassing welke liedjes ik van hem breng. En als ik Rob de Nijs als autokenner nog even mag omschrijven, dan was en is hij de zwarte Mercedes W124 break van eind jaren 80, met alle toeters en bellen. De mooiste van allemaal dus (lacht).”

“Rob de Nijs is voor mij altijd dichtbij geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op de televisie. Met zijn prachtige stem en zijn stralende glimlach”, zegt Eva De Roovere. “Ik breng 2 liedjes die ik eigenlijk geleerd heb van Boudewijn de Groot en Louis Neefs, maar waarvan Rob de Nijs een prachtige versie heeft uitgebracht. Ik weet niet of ik het mag verklappen, maar het meeste kijk ik uit naar ‘Dit gekke leven’, een jazzy nummer met zo’n mooie tekst en melodie, dat ik gevonden heb tijdens mijn speurtocht door Rob’s omvangrijke repertoire. De leukste herinneringen aan zijn muziek zijn de momenten dat ons hele huishouden meezong en danste op de tonen van ‘Zondag’. Dat schalde door de keuken sdoor de boxen van onze kleine gettoblaster, tijdens de ochtendrush voor we naar het werk of de school vertrokken. Zalig!”

‘’t is Mooi Geweest’, het afscheidsconcert van Rob de Nijs in Vlaanderen, vindt plaats op zondag 21 november 2021 om 20u00 in het Antwerpse Sportpaleis, met de eerste gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. Tickets vanaf 49 euro, inclusief reservatiekosten. Voor groepen vanaf 11 personen zijn er aparte voorwaarden. Meer info vind je op www.ticketkopen.eu

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl