Na 10 jaar is Jan Rot weer te zien in het 19de seizoen van de KRO-NCRV kennisquiz De slimste mens op NPO 2. In 2012, bij het eerste seizoen van De slimste mens, haalde de fanatieke Jan Rot het tot de finale. Toen Jan in juli 2021 hoorde dat hij ongeneeslijk ziek is, liet hij in een column weten dat hij graag nog één keer mee zou willen doen aan de bekendste quiz van Nederland. Op donderdag 13 januari is het zover.

In het eerste seizoen van De slimste mens in 2012 stond muzikant Jan Rot in de finale samen met cabaretier en televisiepresentator Arjen Lubach. Uiteindelijk bezorgde een vraag over Moulin Rouge de overwinning aan Arjen Lubach. In de zomer van 2021 heeft Jan te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is. In een gesprek met Philip Freriks liet Jan weten dat het een van zijn laatste wensen was om nog één keer mee te doen aan De slimste mens: “Ik wil eigenlijk nog graag een keertje meedoen…” zei Jan. “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug”, aarzelde Philip. “Tenzij het hun laatste wens is” zei Jan lachend. En zo geschiedde.

Ook het 19de seizoen van De slimste mens is een kijkcijferhit, waarbij het seizoen begon met het hoge kijkcijfer van 1,9 miljoen. Ook online wordt het spel fanatiek meegespeeld door de kijkers. Jaarlijks worden er ruim 10 miljoen potjes gespeeld via de app. Met de finaleweek in zicht loopt de spanning hoog op en wordt op vrijdag 21 januari duidelijk wie De slimste mens van Nederland is.

De slimste mens, tot en met vrijdag 21 januari elke werkdag om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl