Hoewel veel mensen vragen achter een reünieconcert van BZN, moet Jan Keizer de mensen nog steeds teleurstellen. Het concert komt er niet en zal er ook nooit meer komen.

Maar de zanger koestert wel mooie herinneringen aan zijn tijd bij BZN. Zo begint de zanger meteen te stralen wanneer Party hem de kerst-LP van de band toont uit 1982.

“Weet je dat BZN in 1982 de eerste band ter wereld was, die met muziek op cd verscheen? Dat kwam doordat wij bij Phonogram-Philips zaten. Zij kwamen met het nieuwe fenomeen ‘cd’. Anny Schilder werd hiermee de eerste zangeres ter wereld, die op cd te beluisteren was, en BZN de eerste popgroep. Dat pakken ze ons nooit meer af!”

Het kerstalbum dat ze maakten overtrof alle verwachtingen die iedereen had. De plaat werd maar liefst 300.000 keer verkocht.

“We hebben in totaal zo’n drie kerstplaten gemaakt. Na de derde zei André van Duin tegen ons, dat er nu waarschijnlijk wel een zaligverklaring door de paus zou volgen”, lacht Jan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.