Henny Huisman: “Hij kreeg een hartverzakking”

Foto: Peter De Smedt / Showbizzsite.nl

Toen het schandaal rond ‘The Voice Van Vlaanderen’ uitbrak, belde Joop Van den Ende meteen naar Henny Huisman. Hij wilde weten of zoiets ooit in de studio’s in Aalsmeer was gebeurd.

“Zoiets gebeurde niet bij ons. Daar zorgde Joop wel voor. Hij is wel altijd een conservatieve man geweest. Natuurlijk waren er wel relaties en affaires, maar altijd met wederzijds goedvinden en er was geen sprake van machtsmisbruik. Wel haalden we altijd geintjes met elkaar uit”, zegt Henny in Story.

Zo heeft Henny ooit een grap uitgehaald met Joop toen hij vijftig werd. Hij huurde een privévliegtuig en zogezegd tientallen prostituees voor de genodigden te vermaken. Ook Ron Brandsteder en André van Duin waren erbij.

“Zodra Joop binnenkwam en hij al die vrouwen naast ons zag zitten, kreeg hij zowat een hartverzakking. ‘Dit gaat niet gebeuren, iedereen eruit!’, riep hij. Toen hebben we maar uitgelegd dat het een grap was en dat de meisjes geen prostituees waren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.