Dat Vader Abraham kwam te overlijden is een groot verlies voor de Nederlandse muziekwereld. Alle collega’s hadden een eindeloos respect voor hem en zagen hem als hun grote voorbeeld. Ook Henk Westbroek.

“Persoonlijk vond ik hem een heel aardige, maar wel aparte man. Hij woonde in een Rietveldhuis: en hield van mooie dingen en ontwerpen. Hij was een vriendelijke en aimabele man, die duur woonde en duur leefde. Hij heeft ook best een aardige cent verdiend met zijn wereldsuccessen”, klinkt het in Party.

Pierre heeft nooit ontkend dat hij niet alleen liedjes maakte omdat hij ze mooi en leuk vond, maar hij maakte ook liedjes alleen voor de poen.

“Ik heb hem daar eens live mee geconfronteerd op de radio. Ik doelde vooral op het soort banale liedjes waarbij een komkommer dan moest passen in een andere vrucht met een groot gat erin. Ik vond dat niks, omdat die man daar gewoon te goed voor was.”

Pierre maakte meteen de belofte dat hij zo’n nummers nooit meer zou maken en maakte dan nog vooral nummers zoals ‘Het Kleine Café Aan De Haven’ en het ‘Smurfenlied’.

Maar één ding is Henk nog opgevallen bij Pierre. “Ik weet niet of hij veel humor had. Ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit zien lachen. Hij was een heel serieuze man. Hij maakte op mij niet de indruk een man te zijn met wie je een hele avond kon zitten lachen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.