De elpee is weer helemaal in. Steeds meer en meer artiesten lanceren hun album niet alleen op cd, maar ook op een elpee, net zoals vroeger. Ook George Baker heeft vroeger nog heel wat elpees uitgebracht.

“’In Your Heart’ was mijn eerste soloplaat die ik uitbracht nadat ik was gestopt met de George Baker Selection. Het was een erg spannende plaat voor mij. Ik had altijd muziek gemaakt met de band en nu moest ik het solo gaan doen”, blikt George in party terug naar de tijd van toen.

Maar George hoefde helemaal niks te vrezen, want de plaat werd door iedereen met open armen onthaald. Hij scoorde zelfs een grote hit met het nummer ‘Rosita’.

“Ik voelde wel opluchting, want het was niet vanzelfsprekend dat ik als soloartiest net zoveel waardering zou krijgen als met band.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.