Trouwe ‘GTST’ kijkers kennen Ferri Somogyi ongetwijfeld als het personage Rik. Het nieuwe seizoen ging eind augustus van start en daar moest Ferri één van de zwaarste verhaallijnen spelen die hij ooit heeft gespeeld.

“Het is echt een heftig verhaal. Rik moest toezien hoe zijn zwangere vrouw Shanti in het ziekenhuis samen met haar kind vocht tegen de dood. Rik ging door een hel. Wat er daarna allemaal gebeurde, niet normaal, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Ferri in Party.

Ook nadien, toen de opnames erop zaten, liet het allemaal nog een erg diepe indruk na bij Ferri. “Ik kon het verhaal maar moeilijk loslaten en ik krijg nog altijd kippenvel als ik eraan denk. Om dat natuurgetrouw te kunnen spelen, heb ik met een aantal mensen gesprekken gevoerd. Wat er gebeurde, stond heel dicht bij een aantal mensen en ook dicht bij mij. Het was heel heftig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.