Ex-man van Willeke Alberti: “Ik werd drie dagen lang ondervraagd”

Foto: Peter De Smedt

Toen Søren Lerby, de ex-man van Willeke Alberti zijn voetbalploeg in Monaco verliet om terug in Nederland te gaan spelen, was dat een erg succesvolle periode voor de voormalige voetballer.

Al was niet alles even prettig. Zo werd er een onderzoek gestart naar zijn transfer van Ajax naar Bayern. Er zou tijdens die transactie 1 miljoen Duitse Mark zijn verdwenen.

“Ik werd naar Huizen gebracht, waar ik de volgende drie dagen gedurende de hele dag werd ondervraagd”, citeert Story Søren. “Ik werd dopgesloten in een detentiecentrum waar geen tv of iets te lezen was. Het was pure isolatie.”

Er werd gezegd dat Søren zo’n anderhalf jaar de gevangenis in zou gaan, maar door procedurefouten werd die straf gereduceerd tot een kleine boete.

“Het was een zeer stressvolle tijd. Ook Willeke beschouwde de periode als een zwarte bladzijde. Maar dat zijn dingen die ons toen alleen maar dichter bij elkaar hebben gebracht.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.