Financieel heeft Eva Jinek niks te klagen. Ze verdient zo’n 1,2 miljoen euro per jaar bij RTL en kan zich een behoorlijk luxueus leven veroorloven.

Maar de voorbije periode is er toch wel wat veranderd op financieel vlak. Nu Eva haar overstap heeft gemaakt van RTL naar NPO zou haar salaris flink naar omlaag zijn gegaan. Ze zou niet langer 1,2 miljoen euro verdienen, maar ‘slechts’ 200.000 euro.

Een miljoen euro minder verdienen, niemand zou er ooit voor kiezen om zo’n grote stap terug te zetten. En Eva ook niet. Zij zou een geheime salarisconstructie hebben bij NPO waardoor ze toch een mooi bedrag zou verdienen. Men schat het bedrag op minimaal een half miljoen euro, schrijft Party.

Jinek zou gebroken hebben met productiehuis PilotStudio en nu een contract hebben getekend bij productiehuis MediaLane. Zo zou ze van een dubbel salaris kunnen genieten.

“Er is maar één reden om naar MediaLane te gaan. Die neemt jou in dienst en dan ben je van hem. André van Duin is Eva al voorgegaan. En dan huurt hij je uit. Dat kan natuurlijk een mooie manier zijn. Het mag niet echt, maar zolang iedereen z’n mond houdt, kom je er ook niet achter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.