Eigenlijk kwam Erica Meiland een tijdje geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen op om haar favoriete partij te steunen, maar haar kandidatuur bezorgde haar zoveel stemmen dat de realityster zelfs verkozen werd in haar thuisbasis Noordwijk. 

Woensdagavond werd de nieuwe gemeenteraad officieel geïnstalleerd en mocht Erica Meiland de eed afleggen als gemeenteraadslid. Daar sta je dan met amper 305 voorkeursstemmen, meer dan voldoende dus voor een zitje in de gemeenteraad. Woensdag gaf Erica in de ochtendshow met Wietze en Klaas op Radio 538 uitleg over haar verkiezing.

“Donderdagavond is de eerste fractievergadering en dan gaan we echt beginnen. Het was best wel schrikken dat ik als lijstduwer werd verkozen, ik had niet verwacht dat het zo’n storm zou lopen. Ik dacht dat ik gewoon wat aandacht voor de partij zou genereren en dat het daarbij dan wel zou blijven”, reageert Erica in de ochtendshow.

“Maar ja, ik ben er toch over na gaan denken. Ik kon mijn stemmen aan een ander geven, maar dat zat mij toch niet lekker. Dat sudderde zo een beetje en dan heb ik aan een collega gevraagd hoeveel uur werk ik er aan zou hebben. Dat zou twee dagen per week zijn en ik kan mijn eigen tijd wat indelen. En dan heb ik gezegd dat ik het toch ga doen.”

Erica Meiland wil met haar partij minstens 400 nieuwe woningen in Noordwijk, want in Noordwijk is de situatie dramatisch. “De prijzen rijzen de pan uit. Veel starters en mensen die wat minder te besteden hebben, kunnen niet meer aan een woning geraken”, stelt Erica Meiland vast. Met dat laatste heeft de familie Meiland natuurlijk geen probleem. Op de steun van Martien moet Erica alvast niet rekenen, hij is niet in de politiek actief.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl