De Meilandjes, geen familie die zo vaak onder vuur ligt als zij. Maar nu is het toch vooral Matthijs van Nieuwkerk die het hard te verduren krijgt. Ook Erica heeft daar haar mening over.

“Ik denk dat het vooral neerkomt op fatsoen. Je kunt dan onder druk staan en moeten presteren, maar je doet het wel met een team. Je komt met je kop op tv, maar als die andere mensen hun werk niet goed doen, ben je ook niks. Dat soort dingen hoor je niet te doen”, zegt Erica in Weekend.

Erica vindt dat je je te allen tijde tegen iedereen moet gedragen, of je nu bekend bent of niet. Gedrag vertonen zoals dat van Matthijs, dat kan niet door de beugel.

“Ik snap niet dat die mensen zo lang hebben gewacht voordat ze ermee naar buiten kwamen en ook niet dat mensen zich ziek meldden en dat er niks mee gedaan is. En mensen zouden zich veel beter moeten organiseren, onderling de vraag stellen: ‘Wat vind jij er nou van?’”

De vrouw van Martien moet ook wel bekennen dat haar man ook stevig uit de hoek kan komen. Maar voor zover zij weten heeft de crew die bij hen komt draaien nog geen klachten.

“We hebben een heel leuke band met hen, dat gaat hartstikke goed. Stel dat iemand heel lullig zou doen, dan zeggen anderen wel: ‘Wat doe jij nou?’ Dat vangt elkaar gewoon op. Dat kun je gewoon niet maken, wat Matthijs deed. Niemand staat boven de wet en je bent niks meer dan een ander.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.