Vorig jaar scoorde Emma Heesters een hit met de Vlaamse zanger Metejoor. Haar volgende feit had een single met niemand minder dan Marco Borsato moeten worden. Toen de beschuldigingen aan Marco’s adres naar boven kwamen, werd dat plan van tafel geveegd.

“We hebben samen een duet opgenomen, en dat is toen in heel Nederland in het nieuws gekomen. Maar we hadden het nog niet uitgebracht, het stond nog niet eens op onze planning. Toen ik promotie moest doen voor een ander nummer, kreeg ik alleen maar vragen over Marco”, vertelt Emma aan Humo.

Heel wat mensen vinden dat we in een vrouwonvriendelijke wereld leven en daar doen situaties als die van Marco geen goed aan. “Ik heb ook weleens tegen mannen moeten zeggen: ‘yo, effe dimmen!’ Maar ik ben ervan overtuigd dat zulke zaken evengoed gebeuren in een bank of ziekenhuis. Het is in elk geval goed dat het nu allemaal naar buiten komt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.