Dries Roelvink over Nederlandse Eurosonginzending: “Er moet iets veranderen”

Foto: Dries Roelvink

De deelnemers voor het Eurovisiesongfestival 2023 voor Nederland zijn bekend. Het zijn Mia Nicolai en Dion Cooper geworden. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op het grootste liedjesfestival van Europa.

Mia en Dion zijn nog vrij onbekend in de muziekwereld, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat ze niet gaan scoren. Het is al vaker gebeurd dat onbekende artiesten het net wel heel goed doen, denk maar aan Duncan Laurence.

Uit Instagramposts van Mia lijkt het wel alsof ze al van vorig jaar wisten dat zij de volgende zouden zijn die hun land mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. En dat vindt Dries Roelvink niet ok.

Hij vindt dat de selectieprocedure moet worden aangepast. “Dit jaar heb ik niet meegedaan. Maar ik pleit voor een grotere groep die beslist wie Nederland gaat vertegenwoordigen. Daar zitten nu een drietal mensen in.” Dries stelt voor om die groep groter te maken en op te trekken naar een groep van 25 man.

“Het blijft een rare procedure waar niet veel ruimte is voor openheid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.