Wijnliefhebber Dries Roelvink lanceerde een tijdje geleden zijn eigen wijnlabel. De man is zelf enorme wijnliefhebber en drinkt al 35 jaar lang twee tot drie glazen wijn per dag.

“Dat doe ik ook om zorgen en stress kwijt te raken. Het grootste probleem is de enorme angst voor de dood die ik mijn hele leven al heb. Het idee dat het op een gegeven moment allemaal ophoudt, daar kan ik niet tegen”, zegt Dries in Story.

Door een eigen wijnlabel op te starten gaat Dries nu ook de concurrentie aan met Martien Meiland, die zelf ook een eigen wijnlabel heeft.

“Onze lijn is beter omdat ik Martien niet echt een wijnkenner vind. Wel een wijndrinker. Maar ik verdenk hem ervan dat als hij twee glazen op heeft, hij het verschil niet meer proeft tussen een chardonnay en een sauvignon blanc”, zegt Dries.

Dries en Martien zullen nooit de beste vrienden worden, en in het verleden is er wel vaker iets gebeurd tussen de twee. “En dat neemt hij mij nog steeds kwalijk. Martien had een souvenierwinkel in de buurt. Destijds kende niemand de Meilandjes nog, en Martien kwam met regelmaat over de vloer bij La Brochette”, begint Dries de anekdote.

“Op een keer zat hij op mijn vaste kruk – hij was er samen met een man. Ik zit al 25 jaar op die plek en toen ik op een gegeven moment binnenkwam, zei de barman: ‘Martien, zou je even kunenn opschuiven, dat is de vaste plek van Dries en daar is hij nogal autistisch in.”

Martien kon niet lachen met de opmerking en hij verliet de zaak meteen. Toen Dries Martien later feliciteerde met de Televizier-Ring liet Martien duidelijk merken dat hij Dries nog kende van het krukjes-voorval.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl