Als er iemand geen blad voor de mond neemt, dan is het Johan Derksen wel. Hij geeft zonder problemen zijn ongezouten mening en trekt zich weinig aan van de reacties die daarop komen.

Zo was Johan ook nooit erg enthousiast over de band met zijn dochter Marieke. En ook Marieke heeft het moeilijk gehad met haar vader.

Nadat haar moeder en dus Johans vrouw van de trap afviel en uiteindelijk overleed, stond Johan er helemaal alleen voor, voor de opvoeding van zijn dochter.

“Er zijn heel veel mensen die zoiets overkomt of nog veel ergere dingen. En alleen met Johan ging het eigenlijk best wel goed. Ik heb wel als kind elke band uit de jaren zestig live gezien, omdat hij me naar elk optreden in elke schuur van Nederland meesleurde. Nu achteraf is dat fantastisch, maar toen dacht je: ah nee, daar staan we weer”, zegt Marieke in Story.

Johan hertrouwde en Marieke kreeg er een halfzus bij. Ook die band is niet zo hecht. Niet dat ze ruzie hebben, maar het zijn geen vriendinnen. “Na een jaar zijn Johan en die vrouw gescheiden. Zij is toen bij haar moeder gaan wonen, en ik ben bij hem gebleven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.