De plaag van de bierdouches lijkt nog niet voorbij te zijn in Nederland. Het belangrijkste doelwit van de biergooiers lijkt Mart Hoogkamer te zijn en hij heeft er al een hele tijd schoon genoeg van. Maar ook Snelle en Lil Kleine zijn vaak kop van jut.

Wie minder problemen heeft met die bierdouches is zanger Django Wagner. Ook hij heeft het al meegemaakt, maar probeert de situatie op te lossen met een beetje humor.

“Als jullie me graag en biertje willen geven, heb ik liever dat je het gewoon geeft, zodat ik het op kan drinken”, klinkt het volgens Party en Django zelf vaak op het podium. Iets wat positief wordt onthaald door het aanwezige publiek.

“Maar ik loop in ieder geval niet weg na tien seconden. Ik denk dat het met de leeftijd te maken heeft, dat ze niet goed weten hoe ze het ’t beste kunnen aanpakken. Ik denk niet dat Mart of Lil’ Kleine eropuit zijn om na een paar seconden van het podium af te gaan.”

Maar van het podium weglopen en eventueel terugkeren, dat is om problemen vragen. “Dan kan je het beste gewoon proberen er iets op te zeggen. Zo van: ‘Alles is duurder geworden jongens, het is veel te duur om een biertje te gooien, drink hem lekker op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.