Dit kost de familie Meiland handenvol geld

ByLisa Paulussen

5 juni 2024
Foto: William Rutten/SBS6

De saga rond de vermeende verkrachtingszaak van Maxime Meiland blijft maar voortduren, zo kunnen we opmaken uit een artikel in Weekend.

Op 12 januari 2024 besloot Maxime aangifte te doen betreffende de verkrachting die ze in 2010 zou hebben meegemaakt. De zedenrecherche heeft naar aanleiding van deze aangifte een uitgebreid onderzoek gedaan maar kwam tot het besluit dat er geen ondersteunend bewijs is om hier een uitspraak te kunnen doen.

Ook de vermeende verkrachter deed eerder al een aangifte van laster en eerroof maar ook deze zaak werd door het OM geseponeerd.

Volgens Jan Dijkgraaf is de familie er zich van bewust welke stappen Peter Schouten, de advocaat van de tegenpartij, nog kan ondernemen maar ze blijven zich strijdvaardig opstellen.

Eén ding is zeker, de zaak kost de familie Meiland handenvol geld, Dijkgraaf schat dat het bedrag ondertussen al tot tienduizenden euro’s is opgelopen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.