Dinsdag start de nieuwe crime-comedy Adem in, Adem uit bij Net5

Foto: Cornelie Tollens / Net5

Vanaf dinsdag 21 september gaat de nieuwe crime-comedy Adem in, Adem uit van start bij Net5. Deze Powered by LINDA.-serie gaat over de fascinerende vriendschap tussen de succesvolle lifecoach Kim (Bracha van Doesburgh) en haar nieuwe eigenaardige buurvrouw Jolanda (Jelka van Houten) die haar eigen biologische slagerij runt. Kim en echtgenoot Sven (Waldemar Torenstra) verruilen samen met hun zoon Luuk (Teun Stokkel) de stad voor het idyllische platteland om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. Kim en Jolanda lijken elkaars tegenpolen, maar voelen een enorme aantrekkingskracht tot elkaar. Ietwat stuntelig bloeit deze vriendschap op. Het is echter de vraag of ze het beste of slechtste in elkaar naar boven halen. Want Kim weet niet dat Jolanda sinds haar jeugd moeite heeft met onbehoorlijke mannen en dat op geheel eigen wijze oplost. Adem in, Adem uit is vanaf dinsdag 21 september om 20.30 uur te zien bij Net5.

Adem in, Adem uit
Lifecoach Kim heeft de bestseller ‘Adem in, Adem uit’ geschreven over het thema dat voor ieder mens het geluk binnen handbereik ligt. Voor de buitenwereld lijkt Kim zelf een perfect en gelukkig gezinsleven te leiden. Alleen zit ze wel in therapie met haar overspelige man Sven (Waldemar Torenstra) bij collega-coach Adinda (Imanuelle Grives). Kim raakt geïnspireerd door de nuchtere alleenstaande Jolanda. En Jolanda hoopt dat de empathische Kim haar misschien wel kan helpen met haar boek waarin Kim schrijft over dingen als ‘in je kracht staan’. Zo ontstaat er een vriendschap tussen twee heel verschillende vrouwen, die meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie denken.

Eerste aflevering
Kim geeft een housewarming in haar nieuwe riante woonboerderij op het platteland. Haar vader die ze eindelijk na 30 jaar weer zou zien, komt alleen niet opdagen. Haar veeleisende moeder is daarentegen wel aanwezig. Tijdens het feest ontmoet Kim haar buurvrouw Jolanda. Hoewel ze op het eerste gezicht het tegenovergestelde van elkaar zijn, hebben ze wel direct een klik. Zoonlief Luuk lijkt het een perfect idee te vinden om tijdens het feest naakt te protesteren tegen de vleesindustrie. Na afloop van de avond dringt Kim bij Sven aan om Adinda een lift naar huis te geven. Niet wetende dat Sven en Adinda in een zinkgat terecht komen waar zij hun gevoelens voor elkaar niet kunnen onderdrukken.

Bastiaan van Dalen, zendermanager Net5: “Adem in, Adem uit past goed bij Net5, dé tv-zender waar vrouwen onder andere terecht kunnen voor hun favoriete series. Het is een serie in een genre dat we nog niet eerder hebben gezien in Nederland. We zijn dan ook erg blij om dit unieke kwaliteitsproduct van eigen bodem te mogen brengen.”

Linda de Mol: “We zijn ontzettend trots dat we als Powered by LINDA. verbonden zijn aan deze spannende serie. De geweldige Nederlandse cast weet de balans tussen crime en comedy heel goed te spelen waardoor het verrassende genre helemaal tot z’n recht komt.”

Adem in, Adem uit wordt geproduceerd door Blooming Media.

Uitzending: vanaf dinsdag 21 september, wekelijks om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen