Hoe zou het nog zijn met Dieuwertje Blok? In september lanceerde de presentatrice van onder andere ‘Het Sinterklaasjournaal’ een boek ‘Dragelijke Lichtheid – Het Tienerdagboek Van Mijn Joodse Moeder Tijdens De Tweede Wereldoorlog’ uit, waarin ze het verhaal van haar moeder tijdens WOII vertelt.

“Mijn moeder herkende de zelfspot en lichte toon waarmee ik schreef heel erg. Maar de valsigheid over vriendinnen en de brief waarin ze een jongen keihard afwijst, was voor ons nieuw. Zo hebben we mijn moeder nooit gekend. Als er iemand niet assertief was, was zij het wel”, zegt Dieuwertje in Party.

Maar Dieuwertje schrijft ook over het licht ontvlambare hart van haar moeder. Haar moeder kon immers ontzettend lang en standvastig verliefd zijn op iemand. Meestal iemand die erg onbereikbaar was.

“Dat vond ik het fijnst, fantaseren zonder dat het tegenviel. Daar had ik al vanaf de lagere school een groot talent voor.”

En dat doet haar terugdenken aan het moment waarop ze een zwak had voor de broer van een vriendinnetje. “Als ik wist dat hij bij de kapper zat, fietste ik daar steeds langs, in de hoop een glimp op te vangen. Ik kon me helemaal wentelen in zo’n verliefdheid. Elke keer als ik een vriendje had, dacht ik: ‘dit is het.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.