Wie mag zich de slimste mens noemen van het 19e seizoen en wordt de opvolger van cabaretière Lisa Loeb? Vanaf maandag 13 december gaan drie bekende Nederlanders elke werkdag weer de strijd met elkaar aan in De slimste mens bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks, kritisch jurylid Maarten van Rossem en dit seizoen weer onder toeziend oog van het publiek wordt er gestreden om de felbegeerde titel.

In de eerste aflevering van dit 19e seizoen nemen acteur Jacob Derwig, politiek verslaggeefster bij WNL Marieke Smits en columnist Yesim Candan het tegen elkaar op. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten kalm blijven en hun focus behouden terwijl ze dit seizoen weer worden omringd door het publiek. Naast dat ze over de nodige kennis moeten beschikken om door te kunnen gaan naar de volgende dag, moeten ze ook associatief denken en het spel strategisch spelen.

Van presentatoren, cabaretiers en dj’s tot politici, acteurs en journalisten, ook in het 19e seizoen van De slimste mens strijden er diverse kandidaten om de eervolle titel. Een greep uit de kandidaten dit seizoen zijn: voormalig Jeugdjournaal-presentatrice Milouska Meulens, filmregisseur Johan Nijenhuis, actrice Randy Fokke, JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans, spoken word artist Zaïre Krieger, economisch journalist van de Telegraaf Martin Visser, presentatrice Annette van Trigt, Volkskrant-columnist Frank Heinen, microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger en frontman van het dj-trio Kris Kross Amsterdam Yuki Kempees.

Met meer dan 10 miljoen gespeelde potjes per jaar, blijft ook de app van De slimste mens een succes. Voor het nieuwe seizoen komen er vernieuwingen aan met nieuwe vragen, de mogelijkheid om uitdagingen in te trekken en notificaties om zo de strijd aan te gaan met vrienden en familie.

Al sinds de eerste aflevering, in de zomer van 2012, blijft De slimste mens een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. De populaire kennisquiz is een productie van Skyhigh TV in opdracht van KRO-NCRV.

De slimste mens, vanaf maandag 13 december t/m vrijdag 21 januari elke werkdag om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Van 20 t/m 23 december is De slimste mens te zien om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl