Wie dacht dat het al die jaren goed ging met Dan Karaty moet zeker en vast geschrokken zijn toen Dan naar buiten kwam met zijn alcoholverslaving. Hij deed zich altijd beter voor naar de buitenwereld dan hij was, maar echt gelukkig was hij niet.

“Ik dronk vooral alcohol om me te ontspannen. Het was uitputtend om altijd de rol te spelen van een gelukkig en leuk iemand. Ik bleef maar glimlache en doen alsof mijn leven fantastisch was”, zegt Dan in Libelle.

Niemand sprak hem aan over zijn alcoholgebruik, alleen zijn vrouw zei er iets over. Maar Dan wou niet vatten dat hij een probleem had, hij zag alleen maar een fantastisch leven voor ogen.

“Oké, ik heb een paar avonden te veel gedronken, maar ik heb het in de hand. Dat geloofde ik echt. Ik wist mijn vrouw er tegen beter weten in altijd van te overtuigen dat alles zou goed komen. Mijn glimlach deed de rest. Zolang ik maar hard werkte en me die mooie auto en dat mooie huis kon veroorloven, vond ik dat ik goed bezig was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.