Zanger en presentator Jim Bakkum heeft rustig de tijd genomen om te reageren op de heisa die de afgelopen weken is ontstaan over het machtsmisbruik en het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voice Of Holland’. Dat Jim zich in stilte hulde heeft naar eigen zeggen een goede reden.
“Dat is omdat ik er praktisch gezien niets mee van doen heb en er niets van weet behalve de info die wij allemaal weten”, reageert Jim.

“Ik vind het zo heftig dat ik er de juiste woorden nog niet voor kon vinden. Ik werd ondertussen gebeld door Op1 of ik aan tafel wilde komen om met andere gasten een soort van te evalueren. Ik heb de uitnodiging afgeslagen omdat ik de intensiteit van dit onderwerp zo hoog vind, dat ieder verkeerd geïnterpreteerd woordje je nog wordt aangerekend. Maar sinds het afslaan van die uitnodiging voel ik een soort schuldgevoel”, geft Jim toe.

“Niet naar Op1. Maar naar de slachtoffers. Alsof ik niet op wil komen voor dit diepe onrecht. Ik kijk naar mijn lieve meisje van 6 die aan het dansen en zingen is en misschien later ook wel aan een soortgelijk programma wil mee doen. En het idee dat er dan volwassen gasten werken die denken dat ze door hun positie dingen mogen zeggen en doen, al is het het kleinst mogelijke, dat maakt me zo kwaad”, reageert Jim teleurgesteld.

“Onschuldige meiden (maar misschien ook jongens!) die met hun hoofd en hart vol dromen meedoen in de hoop hun droom uit te zien komen, maar waar het voor eindigt in een grote nachtmerrie vol met aangiftes en trauma’s. Niet te bevatten. Ook wil ik mijn medeleven betuigen aan alle onschuldige dierbaren van de daders. De kinderen, de partners die zonder dat ze dit willen er vol in meegetrokken worden. He, toch de juiste woorden gevonden. Hoop ik tenminste. Ik moest dit even kwijt. Ik denk aan jullie. ❤️”, besluit Jim Bakkum.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl