André Hazes en Joop Hazes mogen dan wel broers zijn, het contact is niet altijd wat het moest zijn. En daar zit Rachel Hazes voor veel tussen. Zij wou niet dat André nog contact had met zijn broer en diens vrouw Annie.

Co van Raaijen, goede vriend en tekstschrijver praat over het verdriet van Joop en over zijn nieuwe single in Weekend.

“Joop leek altijd zo’n stoere Amsterdammer doe maling heeft aan iedereen. Maar dat heeft hij dus niet. Hij zegt: ‘Het was toch mijn broertje en dat heeft me toch wel geraakt.’ Dat was ook de reden waarom hij een single wilde maken met een sneer naar Rachel.”

Als we Co mogen geloven dan heeft de hele familie een grote hekel aan Rachel. En zijn ze liever van haar af. Er zijn dan ook in het verleden heel wat dingen gebeurd.

“Ik hoop dat ik buiten het conflict blijft. Daar bemoei ik me niet mee. Ik heb een liedje gemaakt met de input die me door hen gegeven is, maar ik zei ook: ‘Ik wil me niet in een wespennest steken’. Dat was geen reden voor Joop om zich in te houden. Hij zei: ‘Ik wil dat zij te weten komt hoe ik over haar denk.’ Dat is gelukt, maar ik heb het nog keurig gehouden. Want als ik had moeten schrijven wat ze me allemaal hebben voor gelegd… dat heb ik niet gedaan. Maar iedereen is blij met het resultaat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl