Vorig jaar zei Boudewijn de Groot na 56 jaar de podia vaarwel. Oorspronkelijk zou hij dat pas doen na de afscheidstournee van de Vreemde Kostgangers, maar die afscheidstournee zou nooit kunnen plaatsen vinden.

Boudewijn vormde dat trio met George Kooymans en Henny Vrienten. Bij George werd ALS geconstateerd en Henny overleed in april na de diagnose van longkanker.

En ook solo ging Boudewijn niet meer op tournee. Hij vond het mooi geweest en wilde liever geen stress meer ervaren.

“De hectiek en alle poppenkast om een tour heen zorgden ervoor dat ik niet meer ontspannen was. Wat als de tour niet zo goed zou zijn als de vorige? Kon ik het nog wel? Had ik wel genoeg materiaal? Zou ik nog zo goed zijn”, vertelt hij aan Story.

Maar ook het vele reizen begon zwaar te wegen op de zanger en hij vond het niet langer leuk. Gelukkig mist hij het optreden geen seconde. “Ik ben nooit zo’n podiumdier geweest. Diep in mijn hart wilde ik het liefst alleen maar muziek componeren, teksten schrijven en mooie albums maken. Voor mezelf en voor anderen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.