Beslissing in zedenzaak tegen Danny de Munk

ByShowbizzsite.nl

17 november 2022
Foto: William Rutten / SBS 6

Danny de Munk haalt opgelucht adem, de aanklacht die een vrouw tegen hem eerder heeft ingediend wegens verkrachting, is tegen einde.

“Zojuist heeft de zedenpolitie aan advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje medegedeeld dat het onderzoek naar de aangifte van verkrachting tegen Danny de Munk vroegtijdig is beëindigd wegens onvoldoende bewijs”, lezen we in een persbericht van de advocaten van de Munk.

“De Munk is daarom niet als verdachte aangemerkt en zal niet door de politie worden verhoord of door het Openbaar Ministerie worden vervolgd”, gaat het persbericht verder.

Danny reageert via zijn advocaten: “Het is de bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt”, klinkt het verbitterd.

“De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen”, besluit Danny de Munk.

Helemaal voorbij is deze zaak echter nog niet. De Munk stapte onlangs zelf naar de rechtbank om de klaagster onder ede te mogen horen. Die wens blijft, maar de bal ligt in het kamp van de Rechtbank van Amsterdam.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen