In de Radio 10-podcast ‘De 10 Van…’ met Lex Gaarthuis vertelt Anita Doth dat zij werkt aan haar eigen biografie. In 2015 bracht haar voormalig 2 Unlimited-metgezel Ray Slijngaard een eigen biografie uit, maar Anita was het lang niet met alles eens wat er in dat boek geschreven stond.

Anita Doth: “Het probleem met zijn boek was dat we nog samenwerkten toen hij het uitbracht. Ik vroeg toen of ik het van tevoren kon lezen, maar dat kreeg ik dan niet te zien. Sommige dingen waren wel confronterend om te lezen. En, ik vind: dat doe je niet. Dat vond ik wel pijnlijk. Dat delen van mijn leven gewoon even werden samengevat in een alineaatje. Zo van: ‘en toen had ze kanker’. Bijna zoiets als: ‘en toen was er koffie’.”

Anita gebruikt het schrijven van de biografie ook als een vorm van therapie: “Ik neem nu voor mezelf dingen op. Dan ga ik wandelen en spreek ik de verhalen in op bandjes. Zo verwerk ik alles wat ik heb meegemaakt. Als ik een verhaal ga vertellen, wil ik wel alles vertellen.”

De biografie zal hoe dan ook eerlijk zijn, vertelt Anita: “Mijn boek zal in elk geval dikker worden dan de pocket van Ray. Als ik de waarheid vertel, is dat niet zo leuk voor hem. Dat vind ik ook wel moeilijk. Ik wil hem niet per se schaden, maar ik wil gewoon mijn verhaal vertellen. Zoals ik het zelf heb ervaren. Veel mensen zullen daar echt niet blij mee zijn, of het niet goed kunnen begrijpen. En hij heeft al eens kritiek gehad, dus ja: het is lastig. Als ik mensen nu al stukjes vertel vinden ze het ongelofelijk boeiend. En we hebben ook veel mooie dingen meegemaakt. Dat vond ik ook wel ontbreken in het boek van Ray: alsof ‘ie de mooie dingen vergeten is.”

Toch zullen er ook luchtigere zaken te lezen zijn in het boek. Zo onthult de zangeres voor welke programma’s zij is gevraagd: “Ik word wel eens gevraagd om mee te doen aan zangprogramma’s voor jury’s. Ik vind dat echt een belediging. Ik ben niet zo desperate om opnieuw ontdekt te worden.” Het raarste verzoek, volgens Anita: “Dat was of ik mee wilde doen aan dat programma waar je naakt moet daten. Adam zoekt Eva. Dan ben ik wel beledigd hoor. Daar heb ik heel beleefd op gezegd dat ik dat niet zie zitten. Dan denk ik: jeetje man, dan heb ik in veertig landen nummer één gestaan, miljoenen platen verkocht en denken jullie dat ik nu in m’n blote reet op het strand ga lopen voor een date? Nee, sorry.”

Bron: ‘De 10 van Podcast’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl