Foto: Brunopress.nl

Ze schelen amper twee jaar, maar toch zijn de verschillen tussen de kroonprinsessen van België en Nederland gigantisch groot. Dat lezen we in Weekend.

Ze was amper 13 toen Elisabeth van België al een indrukwekkende toespraak in de drie landstalen hield. Onlangs doopte de kroonprinses ook een schip, zonder de aanwezigheid van haar ouders, koning Filip en koningin Mathilde. Ook tijdens de opening van een 3Dprint-laboratorium van de universiteit van Leuven verscheen de prinses alleen op het appel.

Zo lijkt de Belgische kroonprinses in pijlsnel tempo klaargestoomd te worden voor haar rol als toekomstige koningin.

Helemaal anders dus dan bij Amalia. De dochter van Willem-Alexander en Máxima werd bewust zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers gehouden en nu ze haar 18e verjaardag gevierd heeft lijkt daar weinig verandering in te komen.

De koning benadrukt dat de studies van Amalia nu prioritair zijn. In september gaat de kroonprinses in Amsterdam studeren. Daar bereidt Amalia zich nu op voor, waardoor er geen ruimte is voor actes de présence. In tegenstelling tot de Belgen krijgt het Nederlandse volk dus ook deze zomer haar kroonprinses weinig of niet te zien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen