“Ik heb dit gedrag wel eens eerder gezien”

Hoewel André Hazes wil laten uitschijnen dat alles goed met hem gaat, hebben veel mensen daar hun bedenkingen bij. André oogt nog altijd erg onrustig en volgens experten zou dat eerder kunnen lijden tot een terugval.

Ook verslavingspsycholoog Bram Bakker heeft er geen goed oog in en voorspelt een terugval bij de zanger. 

“Ik heb dit gedrag natuurlijk wel eerder gezien bij mensen die zijn afgekickt en mijn ervaring is dat onrustig gedrag dikwijls vooraf gaat aan een terugval. Afgekickte mensen die zo onrustig zijn dat ze het niet goed meer kunnen vinden, grijpen in arren moede toch vaak weer naar de middelen om hun rust te kunnen vinden”, zegt hij in Party.

Bram moet ook toegeven dat het eerste jaar na het afkicken geen makkelijk jaar is. Je moet je leven weer op de rails proberen krijgen en je normale leven weer proberen oppikken.

“Het zal wennen zijn en tegelijk raar om de bezigheden te doen die hij voorheen deed met een slok op. Op de plekken waar hij komt zingen, was hij voorheen gewend om te drinken en nu moet dat zonder. Daarom is het eerste jaar cruciaal, daar moet hij doorheen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.