Door de dood van zijn moeder Janny kwam de dood eventjes heel dichtbij in het leven van Gerard Joling. Dat heeft hem aan het denken gezet. Gerard beseft immers maar al te goed dat hij zelf ook niet het eeuwige leven heeft.

“Ik ben in mijn hoofd wel bezig met een biografie en schrijf ook geregeld dingen op. Dingen die me te binnen schieten of die ik meemaak. Ik heb wat dat betreft een groot archief. Een paar jaar geleden ben ik al serieus met een biografie bezig geweest”, vertelt Gerard in Story.

Maar daar had Gerards moeder weinig boodschap aan. Zij was duidelijk over wat ze daarvan vond. “Ik hoef niet te weten met wie jij het allemaal hebt gedaan. Dat doe je maar als ik er niet meer ben.”

Zogezegd zo gedaan en dus gaat Gerard weer aan de slag. Hij wil niet dat het een boek wordt vol met anekdotes en zaken die iedereen al van hem weet.

“In een boek schrijf je ook dingen op die mensen nog niet van je weten. Dat zijn er flink wat, kan ik melden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.