Ellemieke Vermolen heeft er geen gemakkelijke jaren opzitten. Toen ze nog samen was met topkok Sergio Herman kregen de twee een miskraam te verwerken en enkele jaren later ging het koppel ook nog eens uit elkaar.

Al die moeilijke tijden beschrijft Ellemieke nu in een eigen boek. “Ik had echt heel sterk een overlevingsdrang. Ineens dacht ik: ik kan niet gaan stilzitten, ik moet er zijn voor mijn gezin”, vertelt Vermolen in Party.

Ellemieke heeft het heel moeilijk gehad met de dood van haar zoontje Josha, die stierf in haar buik. Ze praatte er ook over met collega’s Wendy van Dijk en Fien Vermeulen.

“Het verwerken is met ups en downs gegaan. Als zoiets net is gebeurd, dan weet je niet meer hoe je verder moet leven. Ik probeerde overeind te blijven en mijn gezin draaiende te houden. Maar zo liep ik mezelf voorbij en dan krijg je in één keer wel een klap.”

Ellemieke vond steun en troost in de verwerking van alle problemen door haar verhaal neer te schrijven in een boek. “Ik praatte veel met mensen die hetzelfde traumatische verlies hadden meegemaakt. Dan pas krijg je echt tips hoe je ermee kunt omgaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.