Om zo lang mogelijk van zijn kleindochter Philien te genieten, besloot René Karst om wat aan zijn gewicht te doen. Hij is minder beginnen eten en viel zo beetje bij beetje wat kilo’s af. Het resultaat is bewonderenswaardig.

“Het gaat allemaal heel geleidelijk. Ik laat er ook niks om. Ik kom van 115 kilo en weeg nu 96 kilo. Ik ben dus best wel wat afgevallen. En om het te vieren dat ik onder de 100 kilo zat, heb ik een slagroomtaart gehaald”, lacht René in Party.

René zijn motto is dan ook: ‘Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist’. Hij probeert vooral niet te vergeten dat hij leeft en om ervan te genieten.

Geen dagelijkse portie sla dus voor de zanger. “Ik vind dus dat je best een keer uit de band mag springen en een feestje kunt hebben zonder dat je denkt: ‘ik moet nu over op Spa Rood.”

Deze zomer wordt ook bijzonder druk voor René, want na 2 jaar corona mag hij eindelijk terug optreden. “Ik ben gemiddeld zo’n 20 tot 25 keer per maand weg. Voornamelijk in het weekend, maar ook in de week. Ik ga pas op vakantie op het einde van het jaar. Maar mij hoor je niet klagen, ik prijs me gelukkig dat we als artiesten weer mogen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.