André van Duin associëren we met comedy, muziek en lachen, véél lachen zelfs. Al heeft André met het overlijden van zijn partner ook een minder leuke periode in zijn leven achter de rug. De 75-jarige André van Duin heeft heel wat mensen weten te amuseren en staat nu nog vaker in de Nederlandse huiskamers.

Niet letterlijk trouwens, zijn tulp gaat vlot over de toonbanken. Dat er naar aanleiding van de 75ste verjaardag van André een tulp naar zijn naam werd genomen is best wel opvallend. Vooral ook omdat André eigenlijk niet zo’n fan is van bloemen.

“Eh… ik rook en drink niet. Nou, ik houd niet zo van bloemen. Je hebt veel werk aan een boeket, het water gaat stinken, de bloemen vallen uit. De bloemen die ik voor mijn verjaardag krijg, leg ik altijd bij het Homomonument”, vertelde hij eerder in het tijdschrift Libelle.

En dan krijg je plots een tulp naar je vernoemd, hoe straf is dat. En nog straffer zijn de uitspraken die André van Duin eerder dit jaar dan wel deed. “Ik ben zeer vereerd met deze dubbelbloemige tulp! De tulp is mijn lievelingsbloem omdat het de enige bloem is die nog een stukje doorgroeit in de vaas.”

Of er zulke tulpen bij hem thuis in een vaas staan? Kan en wil iemand dat voor ons checken?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.